Agenda

Voor 2023 staan er ook weer een aantal leuke dingen op het programma. Hieronder een overzicht voor
het eerste halfjaar van 2023.
18 maart : schoonmaak dag in de speeltuin
9 april : paaseieren zoeken bij het bankje aan de Oldeberkoperweg (tussen Zandhuizen en Noordwolde)
17 april: reanimatiecursus om 19.30 uur aan de Oldeberkoperweg 51
22 april : voorjaarswandeling
10 mei : ledenvergadering Plaatselijk Belang, in de voetbalkantine


Voor meer info volg onze Facebookpagina en houd de infoborden op de kruising van Zandhuizen in de

Fotowedsrijd

De activiteitencommissie organiseert een fotowedstrijd. Het onderwerp van
hiervan is ‘Winter in Zandhuizen en de Meenthe’! We zijn opzoek naar mooie,
bijzondere en herkenbare foto’s om te laten zien wat er zo prachtig is in
en aan Zandhuizen en de Meenthe. Een ieder mag maximaal 3 foto’s
inzenden via de mail pbzandhuizendemeenthe@gmail.com.
Vermeld in de bestandsnaam je voor- en achternaam + straat
en huisnummer. Eventueel graag een korte toelichting waar
de foto’s gemaakt zijn, mocht dat niet direct herkenbaar zijn.
Door mee te doen met deze wedstrijd stem je in met plaatsing van de foto’s
op de Facebookpagina en de website van Plaatselijk Belang. De sluitingsdatum van de fotowedstrijd is
28 februari 2023. We zijn erg benieuwd naar jullie inzendingen!

Magische Stille Lichtjestocht

Zaterdag 5 november wijzen honderden lichtpuntjes je de weg tijdens een magisch verlichte wandeling door het donkere bosgebied van het Skoelepad en het aansluitende natuurgebied. Een unieke ervaring om samen met (klein)kinderen, (jong)volwassenen, opa’s en oma’s en ouderen te beleven. Normaal gesproken is dit gebied na zonsondergang gesloten maar op deze avond maakt Staatsbosbeheer een uitzondering. Geniet en laat je meeslepen door sfeervolle verrassingen en bijzondere optredens die je tegenkomt in het donker. Wandel jij ook mee?

Kinderen jonger dan 12 jaar mogen enkel mee onder begeleiding. Honden zijn niet toegestaan.

We starten vanaf het voetbalterrein van Zandhuizen en kiest je start tussen 19.00 uur en 20.15 uur. Aan het einde van de wandeling genieten we gezellig rond de vuurkorf waar we heerlijk genieten van een lekker warm drankje (tegen betaling) en een gezellig onderonsje met de mededorpsbewoners. Voor de kinderen is er fris en/of limonade en roosteren we marshmallows boven het vuur, wat beslist smikkelen wordt. De toegang tot de magisch verlichte wandeltocht is gratis.

Zwarte Piet huisbezoek zondag 4 december

“Hoor wie klopt daar kinderen, hoor wie klopt daar kinderen”

December… Het duurt nog even, maar het betekent wel dat Sinterklaas en zijn Pieten weer in aantocht zijn. Zondag 4 december komen de Pieten tussen 16:00 en 20:00 uur naar Zandhuizen en de Meenthe. Vind je het leuk als ze ook bij jullie deur aankloppen? Stuur Sinterklaas dan, via de mail van het Plaatselijk Belang, een berichtje met jullie namen en je adres. Dan komen jullie in het grote boek te staan. Ook leuk voor opa’s en oma’s die de kleinkinderen op visite krijgen.

Kerststukje maken 12 december

Maandag 12 december staat in het teken van gezellig kerststukjes maken. Wie doet mee? Het is de bedoeling dat iedereen zelf zorgt voor een bakje en het groen, dan zorgen wij voor de oase en de koffie/thee met wat lekkers. Als we met z’n allen wat extra groen meenemen, kunnen we eventueel ook nog delen met elkaar. Geef je vóór 5 december op via de mail of geef je deelname door aan iemand uit het bestuur van het Plaatselijk Belang. Locatie: Voetbalkantine Zandhuizen en u bent vanaf 19.00 welkom

Op zaterdag 24 september (burendag) organiseert de activiteitencommissie voor de tweede maal een wandel/puzzeltocht. Tijdens de tocht verzamel je in het Drents Friese Wold diverse letters. De gevonden letters vormen samen een woord. Onder de goede antwoorden wordt een leuk prijsje verloot. De afstand van de tocht is ongeveer 5 km.

Burendag puzzelwandeling

Starten kan tussen 10.00 uur en 12.00 uur vanuit de tuin van Marga en Gerrit van de Haar aan de Oldeberkoperweg 14 in Zandhuizen. Er is koffie en thee met wat
lekkers. Zin om mee te doen? We kijken uit naar jullie komst!

Dorpsbarbecue, zaterdag 3 september

We willen jullie allen voor zaterdag 3 september 2022 uitnodigen voor een gezellige dorpsbarbecue! De kosten zijn 5 euro per persoon en kinderen onder de 4 jaar zijn gratis. Dit gebeuren start om 17.00 uur en vind plaats op het voetbalterrein. Drankjes kunnen worden gekocht in de voetbalkantine. Jij komt toch ook? Geef je op vóór 28 augustus via mailadres pbzandhuizendemeenthe@gmail.com

Dorpsfeest in het dorp!

Het dorpsfeest van Zandhuizen en de Meenthe vieren we vrijdag 24 en zaterdag 25 juni 2022 in de tent bij de voetbalvereniging.

Kom je ook?
Heb je een talent? Kan jij mensen entertainen? Geef je dan op voor “Zandhuizen Got Talent” voor zaterdag 25 juni bij Ria 06-40303230.

En of wil je meedoen met onze zeskamp en laten zien dat jij wel een uitdaging aandurft? Geef je op bij Jan Willem 06-21981629 voor de zeskamp op zaterdag 25 juni. 

Wandeling met Karst Berkenbosch

Nieuwsbrief 2022 – 2

De meesten van ons verkenden de omgeving van Zandhuizen en de Meenthe al wel. Maar, ken je de verhalen van het landschap? Waarschijnlijk nog niet.
PB nodigt daarom Karst Berkenbosch nogmaals uit om met ons een route
te lopen, om ditmaal de schansen aan te stippen! We brengen samen met Karst een bezoek aan de bekende Bekhofschans. We starten met een presentatie op Zandhuizerweg 41 en gaan daarna via de landerijen, wandelend richting de Bekhofschans. De wandeling is zaterdag 30 april en starttijd is nog niet bekend.

Let op: Opgeven is noodzakelijk en kan via onze mail: pbzandhuizendemeenthe@gmail.com. Er is plaats voor een beperkt aantal deelnemers dat kan meewandelen.

Wandeltocht

Zaterdag 25 september is er een prachtige wandeltocht in de bossen van Zandhuizen de Meenthe. De activiteitencommissie zette een wandeltocht mét puzzel uit van ongeveer 5 km. Starten kan tussen 10 tot 12 uur aan de Oldeberkoperweg 14 in Zandhuizen, het woonadres van familie Van de Haar. Lever voor 14.00 uur de uitkomst van de puzzel is en maak kans op een leuke prijs. Jij komt toch ook?

Helaas kwam de agenda voor 2020 te vervallen. Door het Corona-virus zijn er veel activiteiten afgelast. Het Plaatselijk Belang zet alle zeilen bij om in 2021 met een nieuwe frisse agenda te komen .

%d bloggers liken dit: