Wandeling met Karst Berkenbosch

De meesten van ons verkenden de omgeving van Zandhuizen en de Meenthe al wel. Maar, ken je de verhalen van het landschap? Waarschijnlijk nog niet. 

PB nodigt daarom Karst Berkenbosch nogmaals uit om met ons een route te lopen, om ditmaal de schansen aan te stippen! We brengen samen met Karst een bezoek aan de bekende Bekhofschans. We starten met een presentatie op Zandhuizerweg 41 en gaan daarna via de landerijen, wandelend richting de Bekhofschans. 

De wandeling is zaterdag 30 april en starttijd is nog niet bekend. 

Let op: Opgeven is noodzakelijk en kan via onze mail: pbzandhuizendemeenthe@gmail.com. En, er is plaats voor een beperkt aantal deelnemers. 

Herstelwerkzaamheden M351 12 juli t/m 14 juli 2021

Provincie Friesland start herstelwerkzaamheden aan de N351. Vorig jaar mei/juni voerden zij groot onderhoud uitgevoerd aan deze provinciale weg het gedeelte Makkinga tot Oldeberkoop.

Hierbij zijn op de rotonde Makkinga en de rotonde Oldeberkoop ook een nieuwe asfalt deklaag aangebracht.

Afgelopen voorjaar is gebleken dat op beide rotondes de deklaag schade gaat vertonen in de vorm van rafeling, loslaten van steentjes. Gemeente Weststellingwerf besloot uit veiligheid de deklagen op beide genoemde rotondes op korte termijn te vervangen. Dit gebeurt, indien mogelijk, voor de bouwvak noord, dus voor 24 juli 2021.

De werkzaamheden zullen worden uitgevoerd in 3 nachten van 19.00 uur tot 06.00 uur. Het vervangen van de deklagen staat voorlopig gepland op maandag 12 juli t/m woensdag 14 juli van 19.00 tot 06.00 uur

Tijdens de werkzaamheden zijn beide rotondes gelijktijdig afgesloten. Het doorgaande verkeer op de N351 tussen Oosterwolde en Wolvega zal worden omgeleid via Donkerbroek en Heerenveen over de N381, de N380 en de A32. Route naar Oldeberkoop zal worden aangegeven via de N353.

Over de definitieve data van de werkzaamheden leest u hier binnenkort meer.

Het complete bericht van de gemeente: